Opdrachten

Ik maak schilderijen in opdracht voor particulieren en bedrijven.
Voor particulieren kunt u denken aan een schilderij van huis/tuin/boot, kind, dierbare, huisdier of bruidsboeket of een stilleven geheel op maat.

Deze schilderijen kunnen worden geschilderd in acryl, olieverf, aquarel of pastel.

Vaak betreft dit een idee van de opdrachtgever dat in samenwerking met mij wordt vervaardigd tot een ontwerp en dat wordt dan geschilderd helemaal op maat in de gewenste kleuren, passend bij het interieur.
Al mijn opdrachten worden uitgevoerd op basis van “no cure, no pay”
Dus ik neem een opdracht alleen aan als ik helemaal achter de procedure van de opdracht sta.Claudia2013-02-13

Mijn werkwijze voor schilder opdrachten is meestal als volgt:

U levert een aantal foto’s in van het te schilderen onderwerp, of u overlegt telefonisch of via email of op het atelier over het onderwerp dat u in gedachten heeft, maar wat nog niet helemaal duidelijk is. Daar zoek ik dan beeldmateriaal bij om samen met u tot een ontwerp te komen van uw keuze.
Zie ook pagina voorbeelden.

Veel van de kinderportretten in olieverf of acryl worden op een maat van 14 x 14 cm geschilderd en op board of paneel. Ik maak zelden een portret groter dan de werkelijkheid, zeker niet bij kinderkopjes. Dus dit betekent dat er altijd wel een plekje is waar zo’n leuk schilderijtje kan hangen, zeker als u het als persoonlijk cadeau wilt aanbieden.

Na overleg met u over prijs, schildertechniek, formaat, kleurstelling en levertijd ga ik een begin maken met het ontwerp, pas als het ontwerp goedgekeurd is ga ik starten met de voorbereidingen voor het uiteindelijke schilderij.

Zoals een kleurenschets en een tekening op ware grootte (dit geldt uitsluitend voor olieverf of acryl voor aquarel heb ik een andere procedure)

De prijs hangt af van het formaat en de moeilijkheid graad van wat u op het schilderij wilt hebben. Levertijd van een acryl duurt meestal een paar weken.

kleurenschets ter voorbereiding van het echte schilderij in opdracht. Kleurenschets als leidraad voor de goedkeuring van de opdrachtgevers, maat 10 x 18 cm

Iedere keer na een belangrijk stuk schilderen maak ik een digitale foto en overleg weer met de opdrachtgevers en vraag of er nog iets aan verbeterd en/of veranderd moet worden.

Is  het schilderij op de digitale foto naar uw wens, dan dient de PDF factuur vooraf betaald te worden en na ontvangst van het bedrag op mijn rekening wordt het werk goed verpakt  aan u opgestuurd of u komt het ophalen en bekijken op het atelier, dan dient het schilderij contant betaald te worden op het atelier of vooraf overgemaakt op mijn bankrekening.

Na telefonische afspraak bent u van harte welkom. 0118 436707looking-down

Op de dag van verzending ontvangt u een email, zodat u weet wanneer u het schilderij kunt verwachten

Is het schilderij in het echt toch niet naar uw zin, dan kan na overleg met mij het schilderij op uw kosten teruggezonden worden en na de ontvangst in de originele verpakking wordt het betaalde bedrag teruggestort op uw rekening.

Bent u geïnteresseerd geraakt in het laten maken van een schilderij in opdracht?
U kunt mij vrijblijvend mailen joke@aquarelleren.nl of bellen 0118 436707 voor vragen of informatie.